MANİSA / YUNUSEMRE - Mesir Şehit Hakan Acarkanlı Ortaokulu

EYLÜL

Eylül ayı gelince herkes şair olur, bu aya başka başka anlamlar yükler. Yazdan sonbahara geçişin adı olan eylül çoğu kişi için bitişi temsil eder. Sararan yapraklar, göçen kuşlar derken bir hüzün ayına dönüşür eylül. Oysa biz öğretmeler için hiç de öyle değildir. Her ne kadar takvimlere göre eylül dokuzuncu ay olsa da bizim için sene başı demektir. Göçmen kuşlar nereye gider bilmem ama çocukların dönüşüyle okul koridorları eylülde cıvıl cıvıl olur, neşelenir. Okulunu, arkadaşlarını, öğretmenlerini özleyen çocuklar, yazın yapıp ettiklerini coşkuyla anlatır. Şairler sararan yaprakları, toprak kokusunu anlatadursun bizim sınıflarımız öğrencilerin yapraklarını merakla karıştırdığı yeni kitap kokar. Edebiyatçılar sonbaharın bin bir renginden bahsederken çocuklar okul bahçesini ilkbahara çevirir. Her yıl bahar gelince nasıl heyecanlanırsa insan işte biz de her eylül okullar açılırken öyle heyecanlanırız. Kim ne derse desin eylül kavuşma ayıdır.

Bu eylülün öğrencilerimizle hasretle buluşacağımız; sağlıkla, huzurla, başarıyla geçecek bir yılın başlangıcı olmasını diliyorum.

Banu Akmeşe

Yayın: 10.09.2023 - Güncelleme: 10.09.2023 22:24 - Görüntülenme: 233